Workshops bij de Paraplu

Iedere eerste vrijdag van de maand

(behalve in juli en augustus)

geeft Pruts en Pracht een creatieve workshop bij de Paraplu

in het Poelhuys

 

In juli en augustus zijn er workshops in de Beukenhof

 

De workshops zijn van 10:00u tot 12:00u in 't Poelhuys

 

De workshops zijn op verschillende tijden in de Beukenhof (14:00u-16:00u of 10:00u-12:00u zie informatie hieronder)

 

Deelname kost 5,00 per keer inclusief materialen

 

Om organisatorische redenen moet je je vooraf aanmelden

  

Vrijdag 13 maart: Kleine weggeefcadeautjes maken

Iedereen houdt er van om verwend en verrast te worden. De weggeefcadeautjes zijn een leuk geschenk bij een bezoek, bedankje, afscheid, vriendschap, etc. Er liggen allerlei materialen op de tafel (zoals: potjes, karton, zakjes en kleine presentjes). Met behulp van knutselmateriaal maakt u er leuke weggeefcadeautjes van.

 

Vrijdag 3 april: Houten Paashaas decoratie

In april is er weer een leuke Paasworkshop bij de Paraplu. Uit een plank van 50 cm is een Paashaasfiguur gezaagd. U beschilderd de vorm en decoreert het met divers bloemschikmateriaal. Door de houten steuntjes kunt u het neerzetten waar u wilt.

 

Vrijdag 1 mei: Tijdschriftenkunst

De pagina’s van een tijdschrift kunt u vormen door middel van rollen, vouwen, knippen, scheuren, weven, ed. Tijdens de workshop maakt u een prachtig kunstwerk van dit materiaal.

 

Vrijdag 5 juni: Dromenvanger of windgong

Met behulp van een voorbeeld weeft u een patroon binnen een ring. Vervolgens versierd u het met kralen, veren, ed. óf u maakt een prachtige windgong met behulp van kralen, touw, schelpjes, en ander materiaal. U geeft u keuze door bij opgave. De decoratie staat leuk bij het balkon of in de tuin, maar natuurlijk ook in huis.

 

Dinsdag 23 juni Beukenhof 14-16u: Mandala tekenen

Het woord mandala komt uit een oud Indische taal het Sanskriet en betekent wiel of magische cirkel. De cirkel is een oersymbool en heeft geen begin of einde. De buitenrand van de cirkel symboliseert de oneindigheid. De binnenruimte van de cirkel biedt een veilige beschermende ruimte waarin je rust en vrede kan vinden met je zelf waardoor allerlei innerlijke processen op gang kunnen komen. De stip in het midden is de samengebalde oerkracht. Oorspronkelijk werden mandala’stoegepast in het Hindoexefsme en Boeddhisme en dienden ze als hulpmiddel voor meditatie. In allerlei culturen komen we mandala’s tegen, vaak hebben deze mandala’s te maken met het symbolisch weergeven van religieuze zaken. De tegenwoordige Westerse mandala’s zijn meer een uiting van de persoonlijkheid van de maker van de mandala. Tijdens het tekenen van mandala’s ga je op zoek naar de wijsheid en kennis in je zelf. Hierbij kan je gebruik maken van je eigen symbooltaal d.m.v kleuren, lijnen, vormen en symbolen. Tijdens de workshop doet u inspiratie op en maakt u zelf een prachtige mandala op aquarelpapier.

 

Woensdag 15 juli Beukenhof 10-12u: Draadfiguur maken

U geeft van te voren door welk patroon u kiest. De spijkers zitten bij start van de workshop al in het plankje. U kan de draden in een vast of vrij patroon weven. Er ontstaat een prachtig kunstwerk.

 

Dinsdag 4 augustus Beukenhof 14-16u: Klein taartje decoreren

De biscuit (cake) van de taart is al gebakken. U maakt de taart af met vulling (boter crème en jam), fondant en sprinkels. Met behulp van uitsteekvormpjes kunt u de taart naar eigen wens versieren. De taart is voor ongeveer 6 personen.

 

Vrijdag 4 september: Tekening maken met ecolineverf

Ecolineverf is een vloeibare, gebruiksklare waterverf en is er in vele prachtige kleuren. Het is erg leuk om met deze verf een kunstwerk te maken. U maakt tijdens de workshop allereerst met potlood een tekening. Vervolgens trekt u de lijnen over met een watervaste stift. Daarna kleurt u het geheel in met ecoline en ontstaat er een prachtig resultaat.

 

Vrijdag 2 oktober: Schilderijtje maken van plankje en pebble stenen

Het is ontzettend leuk om platte pebble stenen te beschilderen. Tijdens de workshop beschildert u één of meerdere stenen en maakt u met behulp van mos, takken en lijm een leuk schilderijtje op een plankje steigerhout.

 

Vrijdag 6 november: Handlettering

In de middeleeuwen (500 tot 1500) was handlettering de normaalste zaak van de wereld. Boeken werden in deze tijd nog met de hand geschreven. Een net, leesbaar en uniform handschrift was dan ook van groot belang. Werd een boek of verhaal uitgebracht, dan schreef iemand keer op keer een unieke variant. Handlettering is het tekenen van mooie letters in allerlei vormen, maten en stijlen. Het is een vorm van kunst. Je gaat er echt even voor zitten om iets moois te maken. Tijdens de workshop oefent u met de lettertypes en maakt u vervolgens een mooie kaft op een notitieboekje of kaart in fotolijstje. U kunt u keuze bij opgave doorgeven.

 

Vrijdag 4 dbecember: Kerst lady

Ook dit jaar kunt u weer prachtige kerstdecoratie maken tijdens de decemberworkshop. U schildert een piepschuim dameshoofd en decoreert het vervolgens met kerstballen en ander kerstmateriaal.